☰ Menu Prawe Menu ☰
Gminna Biblioteka Publiczna w Górze Kalwarii

Niedziela 05.12.2021

A A A A
A A+ A++
zaawansowane

Nazwa dowolna

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

  1. Administratorem Państwa danych jest Gminna Biblioteka Publiczna w Górze Kalwarii, ul. ks. Z. Sajny 1, adres e-mail: bibliotekagk@poczta.fm, numer telefonu: 22 7273277.
     
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych za pośrednictwem adresu email: inspektor@cbi24.pl lub pisemnie pod adresem Administratora. Funkcję Inspektora Ochrony Danych pełni p. Joanna Marczuk- Domińska, a funkcję zastępcy Inspektora Ochrony Danych pełni p. Tomasz Szwed.
     
  3. Państwa dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie do celów związanych z działalnością biblioteki, tj: udostępniania materiałów bibliotecznych, statystyki, windykacji, upowszechniania czytelnictwa. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do korzystania z usług biblioteki.
     
  4. Państwa dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
     
  5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a) ww. Rozporządzenia.
     
  6. Państwa dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, lecz nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu.
     
  7. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy (obejmujący Unię Europejską, Norwegię, Liechtenstein i Islandię).
     
  8. W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące prawa:
  • prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  • prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych osobowych;
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych(ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), w sytuacji, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO);
  1. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne. Nieprzekazanie danych skutkować będzie brakiem realizacji celu, o którym mowa w pkt 3.
     
  2. Państwa dane mogą zostać przekazane podmiotom zewnętrznym na podstawie umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, a także podmiotom lub organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
Wytworzył:
Udostępnił:
b a
(2018-03-28 13:36:19)
Ostatnio zmodyfikował:
Krzemianowska Joanna
(2021-11-09 14:28:34)
       DRUKUJ TĘ STRONĘ Obrazek drukarki    
 
liczba odwiedzin: 30409